Iväg till staterna!

Imorgon bitti börjar den långa resan till New York. Fem dagar spenderas i metropolen, och efter det fem dagar hos min morbror i Boston.
 
Vad jag just nu är mest nervös över är hur min kropp ska orka sitta i åtta+ timmar. Jag får ont i höfterna av bara fyra timmar i bil.... Det är nackdelen med att träna: man blir desto stelare då man sitter stilla.
 
Utöver det betyder detta att det (eventuellt) blir en 10 dagar lång vila fån löpningen, vilket jag försökt timat in med lite hårdare pass denna vecka. Och nu är jag minsann nedtränad, så vi får hoppas att en vila nu ger det mesta ut av denna nedträning nu.
För säkerhets skull tas gympadojorna med för eventuellt lite löpning i boston. Men bara om vädret , tiden och humöret tillåter. Blir intressant att se hur kroppen svarar efter 4 månaders hård uppbyggnad sedan i julas.
 
 
 
Dagens pass visade saldot: Efter några veckor av träningssuccé, mycket ork, kom väggen emot (en vileperiod kunde inte komma mer lägligt) 13.5 km på 75 minuter är inget att hurra över (jämför med att det annars går utan lidande under 70 minuter) , varken benen och pulsen ville öka takten.
 
Nu blir det ut i kvällssolen! Vi ses om 10 dagar!

DOFTER

Det är ju inte precis en nyhet att vi omges av massor av dofter varje dag, men det är inte heller något man tänker på. Regnet doftar, blommorna i fönstret, mammas bullar och boken från biblioteket. Dofter gillar jag, de väcker känslor, tankar och minnen!
 
Men något jag däremot är lite fundersam över är den mängd OLIKA onaturliga, syntetiska dofter vi omger oss av-varje dag. Är det verkligen meningen att vi ska trolla bort våra egna dofter, och dölja dem med andra dofter? Bordedet inte vara förvirrande för människan med det? Kan vårt luftsinne avtrubbas av alla olika konstiga dofter runt om oss?
 
Här kommer min lista över syntetiska dofter jag använder varje vecka:
 
1. Deodorant
2. Shampo
3. Balsam
4. Handtvål
5. Parfym (sällan)
6. Diskmedel
7. Tvättmedel
8. MAskindiskmedel
9. golvputs
10. Köksputs
11. Fönsterputs
12. Smink (använder bara maskara, men kanske den är parfymerad???)
 
Och några hårprodukter till som används sällan, max 1ggr/mån

 
 
 

De kommer jag alltså att tänka på på rak arm. Mitt mål är att byta ut så många som möjligt till luktfria alternativ, för att ha så få dofter som möjligt. Klart man vill dofta gott, men är det faktiskt bra att omge sig av så många olika dofter? Kanske det räkte med en parfym, eller en deodorant?
 

RSS 2.0